24-02-2021

Επιστολή Βουλγάρων ευρωβουλευτών προς την ΕΕ για τα επικείμενα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών

Την παρέμβαση της Κομισιόν, έτσι ώστε να αποτραπεί ο αποκλεισμός των ελληνοβουλγαρικών συνόρων κατά τις επικείμενες κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών, ζήτησαν με κοινή τους επιστολή προς την ηγεσία της ΕΕ, 18 Βούλγαροι ευρωβουλευτές.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να είναι έτοιμη να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αν η Αθήνα δεν ανταποκριθεί με κατάλληλο τρόπο στο ζήτημα.

Η επιστολή απευθύνεται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον νεοκλεγέντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στην επίτροπο Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς, στην επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ, Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, κατά την κορύφωση των περσινών αποκλεισμών των μεθοριακών διαβάσεων «πάνω από 6.000 οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να περάσουν ολόκληρες ημέρες και εβδομάδες μέσα στον χειμώνα, περιμένοντας την άρση των μπλόκων, χωρίς χρήματα, τρόφιμα και υγειονομικές εγκαταστάσεις».

Εν τω μεταξύ, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια, Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη για το ίδιο θέμα με βουλευτές που είναι μέλη της «Ομάδας φιλίας Ελλάδας-Βουλγαρίας». Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η επικεφαλής της ομάδας, βουλευτής του κόμματος GERB, Ντανιέλα Σαβεκλίεβα, «ο πρέσβης της Ελλάδας μας διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει εντατικό διάλογο με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματά τους και ότι δεν αναμένονται προς το παρόν μπλόκα στα σύνορα».

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, η αρμόδια υπουργός, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, επισκέφθηκε τη συνοριακή διάβαση Κούλατα-Προμαχώνα και συζήτησε με τη διοίκηση του μεθοριακού σταθμού τα σχέδια οργάνωσης της οδικής κυκλοφορίας σε ενδεχόμενους αποκλεισμούς εκ μέρους των Ελλήνων αγροτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ