15-02-2021

Ορμπάν: Θα φυλακίζονται οι μετανάστες που φθάνουν στην Ουγγαρία

Ο ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να θέσει υπό συστηματική κράτηση τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα, ένα μέτρο που αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει την κράτηση των αλλοδαπών από την αστυνομία», ανέφερε ο συντηρητικός ηγέτης σε δήλωσή του στη δημόσια ραδιοφωνία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μια συστηματική κράτηση των μεταναστών θα ήταν «πράγματι αντίθετη στην ΕΕ», παραδέχθηκε ο Ορμπάν. Αλλά «πρέπει να προασπίσουμε την κυριαρχία μας», είπε, υπογραμμίζοντας πως θέλει να διεξαγάγει «σημαντικές μάχες» κατά των Βρυξελλών φέτος.

Ο Ορμπάν, ο οποίος συχνά προβαίνει σε προκλήσεις προς την ΕΕ, έχει αναχθεί εδώ και δύο χρόνια σε αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της άφιξης μεταναστών στην Ευρώπη. Για μία ακόμη φορά σήμερα συνέδεσε τους τελευταίους με «τρομοκρατικές ενέργειες».

Επίσης, δήλωσε ότι θέλει να καταστήσει πιο περιοριστική την ουγγρική νομοθεσία για τις μκο, τις οποίες καταγγέλλει για «προσπάθειες να επηρεάσουν» την πολιτική ζωή της χώρας.

Η Βουδαπέστη κατηγορεί συχνά τον δισεκατομμυριούχο, Τζορτζ Σόρος, ότι επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της μέσω των μκο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ