17-02-2021

Τριετής ποινή φυλάκισης στην εικονολήπτρια που έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγα

Με τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδίκασε ουγγρικό δικαστήριο την εικονολήπτρια Πέτρα Λάζλο, η οποία έγινε γνωστή όταν κλώτσησε πρόσφυγες και έβαλε τρικλοποδιά σε έναν Σύρο, που κρατούσε αγκαλιά το παιδί του.

Η πράξη της που κατεγράφη σε βίντεο και μεταδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε προκαλέσει οργή στην παγκόσμια κοινή γνώμη, με την ίδια βέβαια να ισχυρίζεται αργότερα ότι έδρασε έτσι λόγω πανικού, επειδή θεώρησε ότι απειλείται. Με δάκρυα στα μάτια είπε μάλιστα ότι από τότε έχει δεχθεί απειλές ακόμη και για τη ζωή της.

Όμως το δικαστήριο έκρινε ότι από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ακροαματική διαδικασία δεν επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι βρισκόταν σε άμυνα.

«Οι ένορκοι δεν είχαν αμφιβολία να καταλήξουν στο ότι η κατηγορούμενη ήταν ένοχη για διατάραξη της ειρήνης και για αυτό τιμωρείται με βάση την παράγραφο ένα του άρθρου 339 του ποινικού κώδικα», είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η Πέτρα Λάζλο, που απολύθηκε από το κανάλι όπου εργαζόταν μετά το περιστατικό, ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ