23-10-2020

ΗΠΑ: Σεισμός μεγέθους 6,5R έπληξε την Καλιφόρνια

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών καταγράφηκε στα ανοικτά των ακτών της βόρειας Καλιφόρνιας σήμερα Πέμπτη, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), το οποίο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για έναν σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 165 χιλιόμετρων δυτικά του Φερντέιλ της Καλιφόρνιας.

Οι αρχές δεν εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τη σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, υπάρχει «μια μικρή πιθανότητα ζημιών και θυμάτων», ενώ υπογράμμισε ότι σε αυτήν την περιοχή, σε γενικές γραμμές οι πολίτες διαμένουν και εργάζονται «σε δομές που είναι πολύ ανθεκτικές στις σεισμικές δονήσεις».

Ορισμένοι χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι ένιωσαν τον σεισμό έως το Σαν Φρανσίσκο, σε απόσταση 418,43 χιλιομέτρων νότια.
«Ήταν ένας ισχυρός σεισμός» έγραψε στο Twitter ο Αντώνης Παπατσάρας, από το Μπέι Έρια.
«Για 20 δευτερόλεπτα νιώσαμε ένα πολύ ελαφρύ κούνημα» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε μια άλλη κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο, η Λίλα Λέιχοντ.