13-05-2021

Στο φως γυμνές φωτογραφίες της συντρόφου του Χίτλερ, Εύας Μπράουν (εικόνες)

Γυμνές φωτογραφίες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, της συντρόφου του Αδόλφου Χίτλερ, Εύας Μπράουν, ισχυρίζεται πως βρήκε ένας Αυστριακός συλλέκτης.

Ωστόσο, ειδικοί σε ιστορικά ζητήματα εμφανίζονται διχασμένοι.

Πάντως, ο 30χρονος Bernard S. που βρήκε τις φωτογραφίες δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Μελέτησα όλες τις φωτογραφίες της Εύας Μπράουν που μπόρεσα να βρω. Μπορείτε να δείτε καθαρά ότι είναι εκείνη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις φωτογραφίες αγόρασε από ιδιοκτήτη καταστήματος αντικών στο Σάλτσμπουργκ, τον Stefan Kreuzmayr.

«Μια γυναίκα μπήκε στο κατάστημά μου περίπου πριν εννέα χρόνια. Είχε ένα ολόκληρο κουτί με φωτογραφίες. Όλες από κάποιο παλιό σπίτι που κληρονόμησε. Βρήκε τα πράγματα στη σοφίτα και σκέφτηκε ότι μπορεί να επρόκειτο για την Εύα Μπράουν», δήλωσε ο Stefan Kreuzmayr στη γερμανική εφημερίδα.

«Σε μια απομονωμένη ακτή στην λίμνη Βόλφγκανγκ. Αύγουστος 1943», γράφει από πίσω μια φωτογραφία. «Ένα κλικ. Μια υπέροχη μέρα στη Μαύρη Λίμνη», γράφει από πίσω η δεύτερη.

Για την ιστορία, τον Αύγουστο του 1943, όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, η Εύα Μπράουν ζούσε σχεδόν αποκλειστικά στην εξοχική κατοικία του Χίλτερ, Berghof. Η μία λίμνη απέχει από αυτό το σπίτι 59 χιλιόμετρα ενώ η δεύτερη 72χλμ.1_563 2_704

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ