18-05-2021

Ιράκ: Άλλος ένας ομαδικός τάφος βρέθηκε σε περιοχή που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές του ΙΚ

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακάλυψαν έναν νέο ομαδικό τάφο, πιθανότατα θυμάτων του Ισλαμικού Κράτους, σε έναν τομέα που ανακατέλαβαν πρόσφατα από τους τζιχαντιστές, κοντά στη Μοσούλη.

Η τοποθεσία αυτή, που ελέγχεται πλέον από τις ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, βρίσκεται έξω από το χωριό Ταλ Αντ Ντάχαμπ, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως της Μοσούλης, του προπυργίου του ΙΚ στη χώρα. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγαν στον χώρο αυτό, απ’ όπου αναδιδόταν έντονη δυσοσμία, είπαν ότι είδαν οστά και ρούχα, όπως ένα σκισμένο παντελόνι αλλά και ένα ζευγάρι παντόφλες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στον τάφο αυτό ενδέχεται να βρίσκονται περίπου 40 πτώματα. Στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν ο χώρος εκτελέσεων των τζιχαντιστών. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, στρατιώτες και αστυνομικοί, εξήγησε ένας υπολοχαγός. “Ήταν περίπου 40 άνθρωποι, σύμφωνα με τους μάρτυρες”, είπε ο Γιαχία Τζούμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιρακινές δυνάμεις εντοπίζουν ομαδικούς τάφους στις ζώνες που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε ένας στο χωριό Χαμάμ αλ Αλίλ, στα νοτιοδυτικά του Ταλ Αντ Ντάχαμπ, όπου σύμφωνα με κατοίκους ενδέχεται να έχουν ταφεί εκατοντάδες πτώματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ