07-03-2021

Περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα σε προσφυγικό και οικονομία, ζητά η Σκα Κέλερ

Την ανάγκη να δείξουν οι εταίροι περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα τόσο στα ζητήματα των προσφύγων όσο και στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει η αντιπρόεδρος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σκα Κέλερ, η οποία πραγματοποιεί από αύριο Πέμπτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα συνοδευόμενη από την γενική γραμματέα της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων στην ευρωβουλή, Βούλα Τσέτση.

Σε δηλώσεις της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σκα Κέλερ, η οποία για το προσφυγικό έχει οριστεί εισηγήτρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνει πως οι εταίροι της Ελλάδας, «παρά το γεγονός ότι έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την παροχή βοήθειας, υποδεχόμενοι πρόσφυγες αλλά και στέλνοντας εμπειρογνώμονες, δεν έχουν προς το παρόν ανταποκριθεί θετικά».

H Σκα Κέλερ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε σχέση με τον χειρισμό του προσφυγικού από τις ελληνικές αρχές, τονίζοντας ωστόσο ότι χωρίς τη βοήθεια των Ευρωπαίων η Ελλάδα δεν μπορεί να χειριστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της οικονομίας η Σκα Κέλερ επισημαίνει πως «τώρα είναι η στιγμή» να δείξουν οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη την αλληλεγγύη τους. Επισημαίνει, δε, πως οι αντιρρήσεις που υπάρχουν από την πλευρά της Γερμανίας κάθε άλλο παρά λειτουργούν θετικά. Τονίζει, επίσης, την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι μία βασική παράμετρος στις διαβουλεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ