07-03-2021

Μαστίγωσαν πρίγκιπα στη Σαουδική Αραβία

Η σαουδαραβική εφημερίδα Οκάζ, αναφέρει πως ένας πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, μαστιγώθηκε στην Τζέντα, μετά από εντολή δικαστηρίου, πριν συμπληρωθεί ένας μήνας αφότου ένας άλλος πρίγκιπας θανατώθηκε στο βασίλειο μετά την καταδίκη του για ανθρωποκτονία.

Στο σύντομο δημοσίευμα της εφημερίδας δεν αποκαλύπτεται το αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη μορφή ποινικού κολασμού. Διευκρινίζεται ότι το μέλος αυτό της οικογένειας των αλ Σαούντ καταδικάστηκε επίσης να εκτίσει ποινή φυλάκισης. Δεν αναφέρεται το όνομά του, ούτε πόσα χτυπήματα με μαστίγιο δέχθηκε.

Η μαστίγωση του κρατούμενου έγινε από έναν αστυνομικό τη Δευτέρα αφού υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί ότι ήταν σε θέση να αντέξει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης του ουαχαμπιτικού βασιλείου για να σχολιάσει την υπόθεση.

Στη Σαουδική Αραβία εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου. Δικαιοσύνη αποδίδουν ιερωμένοι.

Στη Σαουδική Αραβία έχουν εκτελεστεί από τις αρχές της χρονιάς 137 άνθρωποι, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων ανακοινώσεων. Πέρυσι οι εκτελέσεις είχαν ανέλθει σε 153, επίπεδο δίχως προηγούμενο για μια εικοσαετία.

Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Διεθνής Αμνηστία εκφράζει έντονη ανησυχία εδώ και μήνες για τις εκτελέσεις στη χώρα και καλεί το Ριάντ να εφαρμόσει μορατόριο στην επιβολή της εσχάτης των ποινών. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως βάσει του αριθμού των εκτελέσεων, πίσω μόνο από το Ιράν και το Πακιστάν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ