19-02-2021

Δέσμευση Λαβρόφ ότι η Ρωσία ότι θα συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού (video)

Την δέσμευση ότι η Ρωσία θα συμβάλλει στις προσπάθειες διευθέτησης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Λαβρόφ ξεκαθάρισε επίσης στέλνοντας μήνυμα ότι «δεν δεχόμαστε τις προσπάθειες άσκησης πιέσεων έξωθεν ή τις προσπάθειες να οριστούν προθεσμίες».

Αναφερόμενος στη Συρία, σημείωσε ότι εδώ και μήνες προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα στο Χαλέπι αλλά δυστυχώς ασκείται σαμποτάζ σε βάρος αυτών των προσπαθειών για πολιτική διευθέτηση του ζητήματος.

Μερικοί υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές, οποίων ο στόχος είναι να διώξουν από την εξουσία τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
«Ο πόλεμος στη Συρία πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και μαζί με τον πόλεμο να τελειώσει και το προσφυγικό με όρους ανθρωπισμού», ανέφερε ο από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι ο τερματισμός του πολέμου είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την υφήλιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ