17-02-2021

Νέα κατάπαυση του πυρός την Παρασκευή στο Χαλέπι

Την Παρασκευή και για δέκα ώρες, θα ισχύσει νέα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι της Συρίας ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός.

Σύμφωνα με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν η κατάπαυση του πυρός θα αρχίσει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα.

Παράλληλα ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ ζήτησε από τους ηγέτες των ανταρτών που παραμένουν στο Χαλέπι να εγκαταλείψουν την πόλη.

Όπως σημείωσε, «με δεδομένη την ανικανότητα των Αμερικανών συναδέλφων μας να ξεχωρίσουν τους τρομοκράτες από την αντιπολίτευση, κάνουμε άμεση έκκληση σε όλους τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να απομακρυνθούν από το Χαλέπι με τα όπλα τους».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού στρατού, για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο διάδρομοι από τους οποίους έχουν αποσυρθεί τα συριακά και τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, οι τρομοκράτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε μαχητές, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό και δεν έχουν καμία πιθανότητα να διαφύγουν από την πόλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ