24-01-2021

Εκκενώθηκε η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης όταν θεατής σκόρπισε μια άσπρη σκόνη

Η φημισμένη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης εκκενώθηκε το Σάββατο αφού ένας θεατής σκόρπισε μια μυστηριώδη άσπρη σκόνη, που μπορεί να ήταν οι στάχτες ενός φίλου του, στον χώρο της ορχήστρας

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος παράστασης του «Γουλιέλμου Τέλλου», εκκενώθηκε η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου, εξαιτίας περιστατικού με θεατή.

Ο θεατής στο διάλειμμα της παράστασης πλησίασε στο σκάμμα της ορχήσας και διασκόρπισε εκεί μια μυστηριώδη άσπρη σκόνη, που – σύμφωνα με μάρτυρες- μπορεί να ήταν οι στάχτες ενός φίλου του, όπως ανακοινώθηκε από την Met.

Οι θεατές ενημερώθηκαν ότι η παράσταση διακόπτεται και ότι πρέπει να αποχωρήσουν από το Λίνκολν Σέντερ, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της νεοϋορκέζικης αστυνομίας κατευθυνόταν προς το κτίριο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει «μια ακριβή περιγραφή» του προσώπου που διασκόρπισε τη σκόνη, αλλά δεν προχώρησε σε κάποια σύλληψη μετά το επεισόδιο αυτό, στη διάρκεια του οποίου δεν υπήρξαν τραυματίες.

«Μιλήσαμε σε πολλούς μάρτυρες. Είπαν πως είχαν συζητήσει μ’ έναν άνδρα που δεν ήταν από τη Νέα Υόρκη. Τους είπε πως είχε έρθει για να διασκορπίσει, στη διάρκεια της παράστασης, τις στάχτες ενός φίλου, του μέντορά του σε ό,τι έχει να κάνει με την όπερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζον Μίλερ, υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και υπεύθυνος για την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Δείγμα της ουσίας εστάλη σε εργαστήριο για να αναλυθεί, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Met ματαίωσε και την αποψινή παράσταση «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ