15-04-2021

Τι έγραψε ο βελγικός Τύπος για τη χθεσινή επίθεση στις Βρυξέλλες

Ο χτεσινός συναγερμός στις Βρυξέλλες με αφορμή το τηλεφώνημα για την ύπαρξη βόμβας σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών από μουσουλμανικής καταγωγής πολίτη ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να συνδέεται με δίκτυα τρομοκρατίας, απασχολεί σύσσωμο τον σημερινό βελγικό Τύπο.

Για αναβίωση του τρόμου στις Βρυξέλλες μιλάει στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα De Morgen αναφερόμενη στα χτεσινά περιστατικά. Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα παραλληλίζει την τρομοκρατία στο Βέλγιο με μια «χαίνουσα πληγή», η οποία αιμορραγεί εκ νέου «με την πρώτη ευκαιρία».

Την εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών ότι ο δράστης μπορεί να εμπλέκεται σε κυκλώματα τρομοκρατίας προβάλλει με τη σειρά της η De Tijd, σημειώνοντας ότι ο συλληφθείς διατηρούσε επαφές με Σύρους μαχητές με αποτέλεσμα να ερευνάται τώρα εάν είχε μεταβεί κι ο ίδιος στην Συρία.

Από την πλευρά της η De Standaard παρατηρεί ότι ο δράστης διατηρούσε στενές σχέσεις με ακραίων αντιλήψεων ιμάμη και διερωτάται κατά πόσον αποτελεί έναν «μοναχικό λύκο» που προετοίμαζε κάποια τρομοκρατική ενέργεια ή απλά είχε προηγούμενα με την αστυνομία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ