17-04-2021

Οι Ισπανοί ξεσηκώνονται εναντίον του Jamie Oliver για μια… παέγια! (εικόνες)

Οι Ισπανοί άνοιξαν πόλεμο ενάντια στον γνωστό Άγγλο σεφ, Jamie Oliver και αιτία αυτής της «σύρραξης» είναι μια… συνταγή για παέγια.

Ο γνωστός σεφ είχε την έμπνευση να παρουσιάσει μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής της παέγια, στην οποία πρόσθεσε τσορίθο, όπως ονομάζονται στην Ισπανία οι διάφοροι τύποι χοιρινών λουκάνικων.

Ωστόσο η παραδοσιακή συνταγή του φαγητού από τη Βαλένθια μπορεί να περιλαμβάνει κρέας, ψάρι, όστρακα και λαχανικά αλλά όχι τσορίθο.

Φυσικά όταν ο σεφ πόσταρε στο Twitter την παραλλαγμένη συνταγή δεν φανταζόταν ότι η ανάρτησή του θα προσέλκυε τόσο έντονα το ενδιαφέρον του ισπανικού κοινού.

Κάποιοι χρήστες αποφάσισαν να απαντήσουν ανάλογα, προτείνοντας τις δικές τους εκδοχές βρετανικών συνταγών και… πρώην πρωθυπουργών, ενώ άλλοι φρόντισαν να επισημάνουν πως όποια συνταγή περιλαμβάνει ρύζι και κάτι άλλο, δεν σημαίνει ότι είναι και παέγια.

Δείτε το tweet του Jamie Oliver…

και τις απαντήσεις…

“Είμαι μεγάλος φαν σου, αλλά φαντάζομαι γνωρίζεις ότι το παραπάνω οι κάτοικοι της Βαλένθια το ονομάζουν “ρύζι με κάτι”. Αυτή είναι η πραγματική παέγια”, γράφει ο χρήστης Paco Polit.

Ο χρήστης churreznos κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις…

“Και εγώ έφτιαξα παέγια. Ελπίζω να σου αρέσει η δική μου εκδοχή” γράφει ο χρήστης Proscojoncio.

“Η δική μου εκδοχή του fish & chips είναι ένας συνδυασμός μελιτζάνας με πάπια” απαντά ο Antonio Villarreal. 

“Και αυτή είναι η δική μας εκδοχή της Μάργκαρετ Θάτσερ”

“Αφαίρεσε το τσορίθο. Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ