14-04-2021

Στο νοσοκομείο υποψήφιος αρχηγός του UKIP – Φέρεται να γρονθοκοπήθηκε από συνάδελφό του

Ο Στίβεν Γουλφ, κορυφαίος ευρωβουλευτής του UKIP, του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, και ένα από τα φαβορί για επόμενος αρχηγός του κόμματος, μεταφέρθηκε σήμερα σε νοσοκομείο του Στρασβούργου σε σοβαρή κατάσταση έπειτα από «λογομαχία» στη διάρκεια συνεδρίασης των ευρωβουλευτών του UKIP, ανακοίνωσε ο αρχηγός του κόμματος Νάιτζελ Φάρατζ.

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για το γεγονός ότι, έπειτα από μια λογομαχία, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στη διάρκεια συνεδρίασης ευρωβουλευτών του UKIP, ο Στίβεν Γουλφ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή», αναφέρει ο Φάρατζ σε δήλωσή του που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν εκπρόσωπο.

PicMonkey Collage

Σύμφωνα με μαρτυρίες ωστόσο, ο Γουλφ γρονθοκοπήθηκε από συνάδελφό του και κατέρρευσε μετά το περιστατικό.

Ο αντίπαλός του για την αρχηγία του κόμματος Ραχίντ Κασίμ, εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του αντιπάλου του και ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξή του στο BBC2 ως ένδειξη σεβασμού.

Ο Φάρατζ, ο οποίος ηγείται του UKIP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέλαβε και πάλι χθες τη συνολική ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση της εκλεγμένης διαδόχου του η οποία παρέμεινε λιγότερο από τρεις εβδομάδες επικεφαλής του κόμματος εν μέσω συγκρούσεων μετά το δημοψήφισμα που είχε ως αποτέλεσμα τον βασικό στόχο του UKIP, δηλαδή την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ