29-10-2020

Αίγυπτος: Νεκροί πέντε αστυνομικοί σε επιθέσεις

Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν, από τα πυρά ενόπλων, στην επαρχία του Σινά το Σάββατο, σύμφωνα με ανάρτηση του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών στο Facebook.

Οι δράστες έβγαλαν τους αστυνομικούς από το αυτοκίνητό τους στην ελ Ομπούρ και εκτέλεσαν και τους πέντε που επέβαιναν στο όχημα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην πόλη Ράφα εννιά νεοσύλλεκτοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως και έπληξε ένα θωρακισμένο όχημα.

Ένας από τους νεοσύλλεκτους υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Η επίθεση στην ελ Ομπούρ καταγράφεται τρεις ημέρες έπειτα από μια παρόμοια ενέργεια στην ίδια περιοχή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο. Τρεις αστυνομικοί και ο οδηγός τους δολοφονήθηκαν σε αυτήν.

Οι χθεσινές επιθέσεις εξάλλου καταγράφηκαν δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας ενός αιγύπτιου εισαγγελέα. Μια νεοεμφανιζόμενη οργάνωση, το Κίνημα Σταθερότητας (Χαρακάτ Χαζμ), ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την επίθεση, ανακοινώνοντας πως τη διέπραξε σε αντίποινα για τις θανατικές ποινές που έχουν επιβληθεί σε χιλιάδες φυλακισμένους υποστηρικτές της ανατραπείσας κυβέρνησης των Αδελφών Μουσουλμάνων.