26-10-2020

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Μέρκελ δεν μπορεί να σώσει την Deutsche Bank

Τα γερμανικά ΜΜΕ γράφουν σήμερα ότι, με δεδομένη τη σκληρή στάση που έχει κρατήσει η Γερμανία κατά της διάθεσης κρατικής βοήθειας στις περιπτώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει τη δυνατότητα να διασώσει την τράπεζα Deutsche Bank.

Η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε δημοσίευμα εφημερίδας την Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο επεξεργάζονταν σχέδιο διάσωσης για τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Η αξία των μετοχών της Deutsche Bank έπεσε κατακόρυφα, μετά την απαίτηση των αμερικανικών αρχών για την καταβολή αποζημίωσης ποσού 14 δισ. δολαρίων αναφορικά με την παραπλανητική χρήση περιουσιακών εγγυήσεων, πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Η Γερμανία, η οποία απαίτησε από την Ιταλία, αλλά κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την υιοθέτηση σκληρών όρων στην αντιμετώπιση των τραπεζικών προβλημάτων τους, αναφορικά με τους δανειολήπτες των τραπεζών τους, δε μπορεί να υιοθετήσει ηπιότερη στάση, έναντι των προβλημάτων της μεγαλύτερης τράπεζας της, ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine.”