29-10-2020

Χιλιάδες κόσμου στις Βρυξέλλες διαδηλώνουν κατά της TTIP (εικόνες – video)

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών και διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου (Διατλαντική εταιρική σχέση συναλλαγών και επενδύσεων, TTIP) της ΕΕ με τις ΗΠΑ, συμφωνία η οποία είναι υπό διαπραγμάτευση, αλλά και της συμφωνίας της ΕΕ με τον Καναδά (CETA).

Στη διαδήλωση, η οποία έγινε κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυριάρχησαν συνθήματα μεταξύ των οποίων «TTIP, Ceta δεν τις θέλουμε!», «Για την Δημοκρατία, τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες: TTIP Stop».

ttip2

Τρεις ημέρες μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις κατά της TTIP, όπου συμμετείχαν 163.000 έως 320.000 διαδηλωτές σε επτά πόλεις της Γερμανίας το Σάββατο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χτες γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) με στόχο να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός συνασπισμού μη κυβερνητικών οργανώσεων, κομμάτων της Αριστεράς και συνδικαλιστικών ενώσεων.

Protest against #CETA & #TTIP in front of Berlaymont , European Commission headquarters in Brussels

A photo posted by Wiktor Dabkowski (@wiktordabkowski) on

«Είναι βέβαιο ότι είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι. Αυτό θα αποσταθεροποιήσει πλήρως την αγορά του αγροτικού τομέα» εξήγησε από την πλευρά του ο Στεφάν Ντελόν, ένας αγρότης.

«Αυτές οι διατλαντικές αντιδημοκρατικές συνθήκες (…) ευνοούν κυρίως τους μετόχους των πολυεθνικών και των οικονομικών δυνάμεων σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών, των εργατών και τους συνταξιούχων, των γυναικών και των νέων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης» κατήγγειλε στον ιστότοπό της η οργάνωση “Stop TTIP” που είναι μεταξύ των διοργανωτών της διαδήλωσης.

STOP #TTIP #CETA venez nombreux à la Nuit Debout qui suit la manifestation !!! #Bruxelles ce soir est une zone hors TTIP faites en sorte que ça le reste pour les prochaines années !!!!

A video posted by Marie Tihon (@matihon) on

«H TTIP και η CETA θα διευκολύνουν την εξαγωγή των προϊόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τουλάχιστον στον Καναδά όπου επιτεύχθηκε συμφωνία. Είναι μια απάντηση στην οικονομική κρίση» υποστήριξε σήμερα στο βελγικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTBF η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μαλμστρομ.

#manif anti #ttip #ceta #bruxelles #belgique

A photo posted by @quentin_janssens on