12-02-2021

Ομπάμα: Χάσμα ΗΠΑ – Ρωσίας για την εξεύρεση λύσης στο Συριακό

Το χάσμα που επικρατεί ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία σχετικά με την εξεύρεση λύσης στην περίπτωση της Συρίας, διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην ανατολική κινεζική πόλη Χανγκτζόου, όπου βρίσκονται παγκόσμιοι ηγέτες για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Όπως ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, οι συνομιλίες με τη Ρωσία αποτελούν το κλειδί για την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία, όμως οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και σοβαρές διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται από καιρό να βρουν έναν τρόπο για να μειωθεί η βία και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική αρωγή στη Συρία, όμως θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν στην επόμενη φάση αν δεν υπάρξει συμμετοχή από τη Ρωσία.

Λίγο νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει από την Χανγκτζόου πως οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία, όμως μένουν να επιλυθούν μερικά θέματα.

Μια συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και αργότερα σήμερα, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ