12-02-2021

Φοιτητής πιστεύει ότι ανακάλυψε ποιος είναι ο Banksy – Πως εμπλέκονται οι Massive Attack

Φοιτητής δημοσιογραφίας από τη Σκωτία, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε την ταυτότητα του Banksy. Συγκεκριμένα θεωρεί ότι πρόκειται περί συλλογικότητας και όχι ενός ατόμου, μέρος της οποίας θεωρεί ότι είναι και ένα μέλος της πασίγνωστης βρετανικής μπάντας Massive Attack.

Ο Craig Williams ξόδεψε πέντε μήνες χαρτογραφώντας τις διεθνείς εμφανήσεις του συγκροτήματος καθώς και τα μέρη όπου εμφανίζονταν έργα του Banksy.
Ο Williams καταγράφει δεκάδες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, όπου οι εμφανίσεις των έργων του Banksy, συνέπιπταν χρονικά με συναυλίες των Massive Attack στην ίδια περιοχή.

Girl-and-a-Soldier-by-Banksy

Αν και δεν μπορεί να συνδέσει όλα τα έργα του Banksy με τους Massive Attack, ο φοιτητής εκτιμά ότι είτε ένα μέλος τους, είτε κάποιος συνεργάτης τους, εμπλέκεται στην ομάδα “Banksy”.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε η έντονη φημολογία ότι μια ομάδα καλλιτεχνών γκράφιτι συμμετείχαν σε περιοδία των Massive Attack στη Βόρεια Αμερική το 2010, καθώς νέα έργα του Banksy «ξεφύτρωναν» στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ακολουθώντας τη διαδρομή της περιοδίας του συγκροτήματος.

banksy0202g

Μάλιστα, ο Banksy και το συγκρότημα είναι, από το Bristol, ενώ ο καλλιτέχνης έχει δηλώσει ότι είναι φίλος με τον ιδρυτή των Massive Attack, Robert Del Naja.

2014%2F10%2F02%2Ff2%2FBanksyMural.c0619

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ