13-02-2021

Έκρηξη σε οπλοστάσιο στο Ιράκ – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Έκρηξη, που προκλήθηκε από πυρκαγιά σε αποθήκη όπλων στην ανατολική Βαγδάτη, πυροδότησε σήμερα ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν γειτονικές συνοικίες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 κάτοικοι και να τραυματισθούν 14 άλλοι, έγινε γνωστό από αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Εικόνες βίντεο δείχνουν ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να υψώνεται πάνω από την αποθήκη. Η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν τεράστια και προκάλεσε ισχυρό ωστικό κύμα. Φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης εικονίζουν έναν κρατήρα με βάθος σχεδόν πέντε μέτρα και διάμετρο 20 μέτρα. Πολλά γύρω κτίρια και οχήματα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η αποθήκη ανήκε σε μια από τις σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις της Δύναμης Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF), δήλωσε ένας αστυνομικός.

Η PMF είναι ένας συνασπισμός κυρίως πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, τη σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση που πριν από δύο χρόνια κατέλαβε τμήματα του βόρειου και του δυτικού Ιράκ.

Οι ρουκέτες που πυροδοτήθηκαν από την πυρκαγιά στην αποθήκη προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε οκτώ τοποθεσίες, καθώς και μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο αλεύρων η οποία εξακολουθούσε να καίει δύο ώρες αργότερα, δήλωσε ο αστυνομικός.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ