03-03-2021

Δέσμευση Ρέντσι για «ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια»

«Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια», υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, αναφερόμενος, στο διαδίκτυο, στις τραγικές εξελίξεις του σεισμού της 24ης Αυγούστου.

«Είναι σωστό να βιαστούμε. Αλλά, πάνω από όλα, για την ανοικοδόμηση, πρέπει να δουλέψουμε σωστά και με την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πληθυσμών», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «θα μπορεί να ελεγχθεί η χρήση κάθε λεπτού του ευρώ, αρχίζοντας από τα χρήματα που δωρίζονται μέσω κινητού». «Πάνω από όλα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι πρόκειται για ζωντανές κοινότητες, με ψυχή, όχι για εικόνες των καρτ ποστάλ», προσθέτει ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Μ. Ρέντσι τονίζει, επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει την φύση, «αλλά πρέπει όλοι να εργασθούν και να στηρίξουν ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνθήκες ασφαλείας» για τις ιταλικές οικογένειες. «Θα χρειασθεί η δουλειά κάθε πολίτη, χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με ουσιαστική προσπάθεια», υπογραμμίζει ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος.

«Η Ιταλία είναι μια λαβωμένη οικογένεια», γράφει στην συνέχεια, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση ενός δεκαοκτάχρονου νέου, «ο οποίος του χρόνου θα δώσει εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου, χωρίς να έχει πια τους γονείς του να τους διηγηθεί αν έγραψε καλά, διότι τους στέρησε την ζωή ο σεισμός».

«Η χώρα μας ξέρει πώς να αντιδράσει. Είμαστε καλοί και γενναιόδωροι, η Πολιτική Προστασία χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», γράφει, τέλος, ο Ματτέο Ρέντσι, στο κείμενό του που θέλησε να αναρτήσει στο διαδίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ