08-03-2021

Υπό τις διαταγές του ΙΚ η 16χρονη που μαχαίρωσε αστυνομικό στη Γερμανία

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως η 16χρονη που τον περασμένο Φεβρουάριο μαχαίρωσε έναν αστυνομικό σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Ανόβερο της Γερμανίας, ενεργούσε υπό τις διαταγές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε βάρος της Σάφια Σ., η οποία έχει διπλή, γερμανική και μαροκινή, υπηκοότητα και βρίσκεται στη φυλακή περιμένοντας τη δίκη της, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα φόνου και για υποστήριξη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελείς.

Τον Ιανουάριο η Σάφια Σ. είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε συναντήσει μέλη του ΙΚ που σχεδίαζαν να την βοηθήσουν να εισέλθει στα ελεγχόμενα από το Ισλαμικό Κράτος εδάφη στη Συρία. Το ταξίδι της ματαιώθηκε όταν η μητέρα της την έφερε πίσω στη Γερμανία, όπου μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό τον Φεβρουάριο, αναφέρει η εισαγγελία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η επίθεση με μαχαίρι στο Ανόβερο είχε προηγηθεί των επιθέσεων εναντίον πολιτών που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουλίου στη Γερμανία – ανάμεσά τους δύο που την ευθύνη τους ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους μόνο οι δράστες.

Αφού επέστρεψε στη Γερμανία, η Σάφια Σ. ήρθε σε επαφή με μέλη του ΙΚ μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μηνυμάτων και τους ζήτησε να την βοηθήσουν να σχεδιάσει μια επίθεση, αναφέρουν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ένας 19χρονος Συρογερμανός που γνώριζε το σχέδιο συνελήφθη επίσης και απαγγέλθηκε σε βάρος του κατηγορία ότι δεν ανέφερε στις αρχές σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια.

Οι κατηγορίες σε βάρος αμφότερων των κατηγορουμένων απαγγέλθηκαν στις 12 Αυγούστου. Δεν έχουν ακόμη οριστεί οι ημερομηνίες για τις δίκες.

Οι επιθέσεις του καλοκαιριού είχαν φέρει στο κέντρο της δημοσιότητας τη σχετικά φιλελεύθερη μεταναστευτική πολιτική της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και είχαν κάνει την κυβέρνηση να σχεδιάσει αύξηση των δαπανών για την ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ