07-03-2021

Κίνα: Εκτροπή ποταμού έκανε το νερό στο Πεκίνο καθαρότερο

Καθαρότερο έγινε το νερό της βρύσης στο Πεκίνο, χάρη στο έργο μεταφοράς του νερού από τη Νότια προς τη Βόρια Κίνα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Περίπου 1,6 δισ. κυβικά μέτρα νερού έχουν μεταφερθεί στο Πεκίνο από τα τέλη του 2014, όταν άρχισε η εκτροπή του νερού, από την οποία επωφελούνται πάνω από 11 εκατομμύρια άνθρωποι στην πρωτεύουσα της Κίνας, σύμφωνα με το γραφείο στο Πεκίνο της επιτροπής για την κατασκευή του έργου.

Τα επίπεδα ιζημάτων βαρέων μετάλλων μειώθηκαν σε 120 έως 130 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο από 380 ή κατά περίπου 60%, σύμφωνα με το γραφείο. Πριν την εκτροπή, οι πηγές του νερού του Πεκίνου, κυρίως από το υπέδαφος, ήταν πιο ευάλωτες σε αναμείξεις με ασβέστιο και ιόντα μαγνησίου, δημιουργώντας πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Η μεσαία διαδρομή του έργου εκτροπής του νερού από τον Νότο στον Βορρά μεταφέρει 9,5 δισ. κυβικά μέτρα νερού ετησίως, μέσω καναλιών και αγωγών, από τη δεξαμενή Νταντζιανγκού στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας στις επαρχίες Χενάν και Χεμπέι, καθώς και στο Πεκίνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ