27-02-2021

Βέλγιο: Πέντε άνθρωποι ανακρίνονται για την πυρκαγιά στο Εγκληματολογικό Ινστιτούτο των Βρυξελλών

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο εγκληματολογικό ινστιτούτο του Βελγίου, μια επίθεση η οποία σύμφωνα με την εισαγγελία είναι πιθανότερο να συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα παρά με την τρομοκρατία.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν κοντά στο Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας στις Βρυξέλλες και ανακρίνονται σε σχέση με την πυρκαγιά, που προκάλεσε έκρηξη, αλλά όχι θύματα.

«Ήταν εμπρησμός στο εργαστήριο της ομοσπονδιακής αστυνομίας», δήλωσε η εισαγγελέας Ίνε Βαν Βίμερς.

«Με τη φωτιά έχουμε εκρήξεις, αλλά δεν είναι η περίπτωση της ρίψης ή τοποθέτησης εκρηκτικών».

«Είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε. Αλλά σίγουρα δεν είναι το πρώτο που σκεπτόμαστε», είπε όταν ρωτήθηκε αν η επίθεση μπορεί να συνδέεται με την τρομοκρατία.

«Σκεπτόμαστε ότι είναι μάλλον εμπρησμός από το οργανωμένο έγκλημα. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι ήταν τρομοκρατία», συνέχισε.

Το Βέλγιο έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Πολλοί δράστες εισήλθαν με αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις του ινστιτούτου γύρω στις 2.00 π.μ. τοπική ώρα και κατευθύνθηκαν στην πτέρυγα του κτιρίου όπου βρίσκονται τα εργαστήρια, δήλωσαν εισαγγελείς.

Δεν είναι γνωστές προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ξέσπασε η φωτιά, καθώς είναι ακόμη πολύ επικίνδυνο να εισέλθει κανείς στο κτίριο.

Το ινστιτούτο υπάγεται στο βελγικό υπουργείο Δικαιοσύνης και διεξάγει έρευνες σε ποινικές υποθέσεις, δήλωσε ο διευθυντής του.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ