16-02-2021

Ο δήμαρχος Λονδίνου «καρφώνει» τον Κόρμπιν για την παραμονή στην ηγεσία των Εργατικών

Αγώνα προκειμένου να απομακρυνθεί ο Τζέρεμι Κόρμπιν από την ηγεσία των Εργατικών, δίνουν στελέχη του κόμματος, εσχάτως με τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν να ζητά και αυτός με τη σειρά του την αντικατάσταση στην ηγεσία.

Ο σχετικά πρόσφατα εκλεγείς δήμαρχος της πρωτεύουσας της Βρετανίας κάλεσε τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους στο Εργατικό Κόμμα να αντικαταστήσουν τον ηγέτη του, κρίνοντας ότι η αδυναμία του να προσελκύσει υποστήριξη στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ έδειξε ότι δεν έχει την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

«Ο Τζέρεμι ήδη απέδειξε ότι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μια αποτελεσματική (ηγετική) ομάδα και δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του βρετανικού λαού», ανέφερε ο Σαντίκ Καν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Observer.

«Φοβάμαι ότι απλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», πρόσθεσε.

Στο Εργατικό Κόμμα επικρατεί αναταραχή μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, όταν επικράτησε η εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Κόρμπιν, βετεράνος αριστερός βουλευτής, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Όουεν Σμιθ σε μια μάχη για την ηγεσία του κόμματος.

«Γνωρίζω από τη δική μου εκλογή –όταν ήλθα αντιμέτωπος με μια ρυπαρή και διχαστική εκστρατεία των Τόρις– ότι αν είμαστε δυνατοί και αρκετά σαφείς στις θέσεις μας, το μήνυμά μας θα φθάσει στους πολίτες. Αυτή είναι μια δοκιμασία στην οποία ο Τζέρεμι απέτυχε τελείως στο δημοψήφισμα για την ΕΕ. Γιατί να είναι διαφορετικά τα πράγματα στις γενικές εκλογές;», διερωτήθηκε ο Καν.

Ο Κόρμπιν απορρίπτει τις κατηγορίες των επικριτών του ότι δεν έκανε μια αληθινά δυνατή εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Θεωρείται φαβορί για την επικράτηση, κυρίως λόγω της υποστήριξης της οποίας χαίρει στις τάξεις των απλών μελών των Εργατικών, παρά το γεγονός ότι τον Σμιθ υποστηρίζουν οι περισσότεροι κοινοβουλευτικοί του κόμματος.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αναμένεται να γίνει γνωστό την 24η Σεπτεμβρίου.

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα άλλαξε ηγεσία αμέσως μετά το δημοψήφισμα με την Τερέζα Μέι να αντικαθιστά τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είχε κάνει εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ