08-03-2021

Συνελήφθησαν τέσσερις άντρες στο Αζερμπαϊτζάν για δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή 19 Αυγούστου, ότι συνέλαβαν τέσσερις άνδρες οι οποίοι φέρονται ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας επειδή, ενώ εργάζονταν για μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας παρείχαν σε άλλα πρόσωπα προσωπικές πληροφορίες και το ιστορικό κλήσεων διαφόρων συνδρομητών.

«Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα του ενός από αυτούς βρέθηκαν θρησκευτικά αναγνώσματα, δίσκοι, φυλλάδια με ομιλίες του Φετουλάχ Γκιουλέν και άλλα έγγραφα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον αυτοεξόριστο Γκιουλέν για το αποτυχημένο πραξικόπημα, αλλά ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξή του. Τον Ιούλιο οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν -μια χώρα που διατηρεί στενές σχέσεις με την Τουρκία- έκλεισαν έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό που ήθελε να μεταδώσει μια συνέντευξη με τον 75χρονο ιεροκήρυκα ώστε “να αποφευχθεί κάθε πρόκληση που θα μπορούσε να βλάψει τη στρατηγική συνεργασία” των δύο χώρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ