16-02-2021

Μαραθώνιος συναντήσεων Μέρκελ με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το Brexit

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με θέμα την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των «27» τον Σεπτέμβριο στην Μπρατισλάβα.

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί στην Εσθονία και στην Τσεχία, πριν επισκεφθεί την Πολωνία, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με την Ομάδα «Βίζεγκραντ» (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία).

Την επόμενη Παρασκευή η καγκελάριος θα υποδεχτεί στο Βερολίνο τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Δανίας και το Σάββατο της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας και της Κροατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπερτ, η κυρία Μέρκελ θα επιδιώξει «τις ευρύτερες δυνατές συνομιλίες με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετεχόντων».

Πρέπει να αντιδράσουμε ως Ευρωπαίοι, δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να δώσει μια κοινή απάντηση σε ό,τι αφορά την διαμόρφωση του μέλλοντός της μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ