21-01-2021

Επίθεση αυτοκτονίας σε νοσοκομείο του Πακιστάν – Στους 93 οι νεκροί (εικόνες – video)

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε νοσοκομείο της πόλης Κουέτα, στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 93 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 56 να τραυματιστούν, ανάμεσα στους οποίους είναι δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Η επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας  στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της πόλης Κουέτα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ARY News, στους νεκρούς περιλαμβάνονται 25 δικηγόροι και 2 δημοσιογράφοι, ενώ μεγάλος αριθμός δικηγόρων και ορισμένοι δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των 50 και πλέον τραυματιών που έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία στην Κουέτα, πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

1991a062298f4e89a2219bee1355a93b_18

Ο Ρεχμάρ Μπάλοχ, υπουργός Υγείας του Μπαλουτσιστάν, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας που άφησε 93 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών της ίδιας επαρχίας, Σαρφαράχ Μπούγκτι, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, είχε αναφέρει από την πλευρά του νωρίτερα ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 50.

6a1c9fa42eb34246bc3243f5612c82fe_18

Ο Μπάλοχ είπε πως όλα τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα παρασχεθεί η καλύτερη δυνατή νοσηλεία στους τραυματίες.

Μονάδα εξουδετέρωσης βομβών ανέφερε πως την έκρηξη προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος είχε περασμένη στη μέση του μια ζώνη με εκρηκτικά βάρους οκτώ έως δέκα κιλών.

Η μονάδα ανέφερε ότι βρήκε μέλη του βομβιστή τα οποία θα μεταφερθούν σε εργαστήριο για να εξεταστούν ώστε να ταυτοποιηθεί.

Ο Σαναουαλάχ Ζέχρι, επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης του Μπαλουτσιστάν, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε καθώς πολλοί δικηγόροι και δημοσιογράφοι συγκεντρώνονταν στο Πολιτικό Νοσοκομείο της Κουέτα για να παραλάβουν τη σορό του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλουτσιστάν ο οποίος είχε σκοτωθεί σε ξεχωριστή επίθεση.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, ο Μπιλάλ Κασί, σκοτώθηκε όταν άγνωστοι ένοπλοι επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Μάνο Τζαν της Κουέτα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Ισχυρή δύναμη αστυνομικών έσπευσε στο σημείο της έκρηξης και απέκλεισε την περιοχή.
Ο πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε την επίθεση και δεσμεύθηκε να ξεριζώσει τους μαχητές από τη χώρα.

Ο αρχηγός του στρατού Ραχίλ Σαρίφ έφθασε στην Κουέτα για να πληροφορηθεί για την υγεία των τραυματιών.

Η κυβέρνηση του Μπαλουτσιστάν ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στη διάρκεια του οποίου η σημαία της χώρας θα κυματίζει μεσίστια.

Η έκρηξη προκάλεσε την αντίδραση των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Οι δικηγόροι στο Μπαλουτσιστάν και το Καράτσι (νότια) απείχαν από τις δίκες. Ο δικηγορικός σύλλογος του Πακιστάν καταδίκασε την επίθεση και κήρυξε τριήμερο πένθος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ