11-04-2021

Γλυπτά εγκαταστάθηκαν σε υπαίθριους χώρους στην Πάφο

Εγκαταστάθηκαν σε υπαίθριους χώρους στην Πάφο τα τρία από τα δώδεκα γλυπτά του προγράμματος «Σημάδια στον Χρόνο και Χώρο», το οποίο εντάσσεται στις δράσεις του οργανισμού «Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Μία γεωμετρική μαρμάρινη εγκατάσταση, με τίτλο «’Οψεις Απεραντοσύνης» του Χάρη Πασπάλλη, το σύμβολο της Κύπρου, η Αφροδίτη, σε ένα βράχο ως ο «Άλλος Ήλιος», της Γιώτας Ιωαννίδου και η κόκκινη «Παπαρούνα», του Ανδρέα Παρασκευά, που ξεπροβάλλει ανάμεσα στον φάρο και τη θάλασσα, είναι τα τρία έργα που έχουν εγκατασταθεί στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της Κάτω Πάφου.

Τους ερχόμενους μήνες και στη διάρκεια της χρονιάς της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, αναμένονται ακόμα εννέα γλυπτά – εγκαταστάσεις στην περιοχή της Κάτω Πάφου. Θα είναι έργα των Ανδρέα Μακαρίου, Umit Inatcsi και Δημήτρη Μακαρίου. Ο οργανισμός «Πάφος 2017 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» φιλοδοξεί με τα έργα αυτά και άλλα, που θα ακολουθήσουν κατά το προσεχές έτος, να μπει η Πάφος στον χάρτη των πόλεων με ενδιαφέροντα και γοητευτικά σημεία αναφοράς, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ