23-04-2021

Επίθεση με έναν νεκρό και 5 τραυματίες στο Λονδίνο – Για φόνο κάνει λόγο η αστυνομία

Μία Αμερικανίδα πολίτης έχασε τη ζωή της και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν, από επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου, είπε η μητροπολιτική αστυνομία της πόλης σήμερα.

Οι τραυματίες της επίθεσης είναι βρετανικής, ισραηλινής, αυστραλιανής και ισπανικής υπηκοότητας, μετέδωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 19χρονος Νορβηγός που συνελήφθη μετά την επίθεση θεωρείται ύποπτος για φόνο, ανέφερε η αστυνομία σε νέα ανακοίνωσή της στην οποία δεν αναφέρεται πλέον ονομαστικά ως ενδεχόμενο η τρομοκρατική ενέργεια.

«Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ.

«Συνεχίζουμε να επικεντρώνουμε την έρευνά μας στη διανοητική υγεία (του υπόπτου) διατηρώντας ανοικτό πνεύμα όσον αφορά το κίνητρο», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πνευματική υγεία (του υπόπτου) είναι ένας παράγοντας αυτής της τρομερής επίθεσης. Παραμένουμε ωστόσο ανοικτοί όσον αφορά το κίνητρο», δήλωσε ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Την έρευνα έχει αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών της λονδρέζικης αστυνομίας με την υποστήριξη του τμήματος κατά της τρομοκρατίας», διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο 19χρονος άνδρας οδηγήθηκε πρώτα στο νοσοκομείο προτού τεθεί υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα στο νότιο Λονδίνο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν συνέστησε στους κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν ήρεμοι αλλά και σε εγρήγορση, ενώ χθες η αστυνομία αποφάσισε να αναπτύξει και άλλους αστυνομικούς στους δρόμους της πόλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ