13-04-2021

«Καμία ψήφος στους Ρεπουμπλικάνους», τονίζουν μουσουλμάνοι που έχασαν συγγενείς στον στρατό τον ΗΠΑ

Ο Ναζάρ Νακβί ψήφιζε πιστά για περισσότερο από τρεις δεκαετίες το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Αλλά μετά την διένεξη του Ντόναλντ Τραμπ με τους γονείς ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη που έχασε τη ζωή του πολεμώντας στο Ιράκ, ορκίστηκε ότι ούτε ένας Ρεπουμπλικάνος δεν θα λάβει την ψήφο του.

Ο 69χρονος Νακβί, συνταξιούχος μηχανικός του δημοσίου από το Νιούμπεργκ της Νέας Υόρκης είναι μέλος μιας μικρής κοινότητας μουσουλμάνων, ανάμεσα σε αμερικανικές οικογένειες που έχουν χάσει στενά συγγενικά πρόσωπα που σκοτώθηκαν ενώ υπηρετούσαν στον στρατό των ΗΠΑ.

Ο γιος του, Μοσίν Νακβί, που γεννήθηκε στο Πακιστάν, κατατάχθηκε στον αμερικάνικο στρατό τέσσερις μέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και σκοτώθηκε το 2008 από μια βόμβα τοποθετημένη στην άκρη ενός δρόμου στο Αφγανιστάν.

«Πρόκειται να ψηφίσω οποιονδήποτε, εκτός από τους Ρεπουμπλικάνους, εξαιτίας αποκλειστικά αυτού του ανθρώπου, αυτού του άνδρα που τα χει χάσει τελείως», τόνισε ο Νακβί αυτή την εβδομάδα. «Κανένας από το κόμμα δεν πρέπει να λάβει την ψήφο μας. Δεν επιλέχθηκε από ένα άτομο – το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τον επέλεξε», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε πως ασκεί πιέσεις στους εγγεγραμμένους Ρεπουμπλικάνους φίλους του να κάνουν το ίδιο.

Το Πεντάγωνο τονίζει πως 3.939 εν ενεργεία μέλη των ενόπλων δυνάμεων έχουν αυτοπροσδιοριστεί ως μουσουλμάνοι, λιγότερο από το 1% των 1,3 εκατομμυρίων εν ενεργεία στρατιωτών του αμερικανικού στρατού.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικοινώνησε σε δώδεκα οικογένειες που έχασαν κάποιο μέλος της οικογένειας του εν ώρα υπηρεσίας, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Οι οικογένειες δεν είναι οργανωμένες σε ομάδα και κάποιοι δεν ήθελαν να μιλήσουν. Αλλά όσοι συμφώνησαν να μιλήσουν, συμφώνησαν ότι τα σχόλια του Τραμπ άλλαξαν άρδην τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τους παρακίνησε να λάβουν δράση να κινητοποιήσουν άλλους ψηφοφόρους να εμποδίσουν τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές για το Λευκό Οίκο.

Η 43χρονη Νουσίν Ραζάνι, Ιρανοαμερικανή παιδίατρος στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας, που ο 19χρονος αδερφός της, Ομέντ Ραζάνι σκοτώθηκε καθώς υπηρετούσε ως γιατρός στο στρατό των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2004 δήλωσε πως τα σχόλια του Τραμπ την οδήγησαν να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης για πρώτη φορά.

«Όταν είδα πως υπάρχει αυτός ο άνθρωπος που είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει την θρησκεία με αυτό τον αρνητικό τρόπο, αποφάσισα να μιλήσω δημόσια», δήλωσε η Ραζάνι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ