28-02-2021

Καμία σχέση με πρόσφυγες δεν έχει η επίθεση στο Μόναχο, ξεκαθαρίζει η Αστυνομία

Ξεκάθαρος ως προς τη σχέση της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο με το προσφυγικό ζήτημα και τους πρόσφυγες, παρουσιάστηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σχέση.

Όπως τόνισε, ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, ενώ ήταν μαθητής.

Η αστυνομία γνωστοποιεί επίσης, ότι ο δράστης δεν είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δε βρέθηκε κάποια απόδειξη για σχέσεις του, με το Ισλαμικό Κράτος στο δωμάτιό του. Στο δωμάτιο εντοπίστηκε βιβλίο που αναφέρονταν σε μαζικούς πυροβολισμούς.

Η σκηνή της επίθεση είναι προσβάσιμη και πάλι, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί πότε θ’ ανοίξουν τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του εμπορικού κέντρου OLYMPIA.

Η ανάκριση άρχισε με την αστυνομία να προσεγγίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν το δράστη, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν επίσης 300 σφαίρες στο σακίδιο του δράστη.

Η αστυνομία στο Μόναχο γνωστοποίησε επίσης, ότι δέχθηκε 4.310 τηλεφωνήματα σχετικά με την επίθεση μέχρι χθες τα μεσάνυχτα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Γερμανία, αρνήθηκαν ν’ αναλάβουν τις έρευνες για την επίθεση στο Μόναχο, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στη Βαυαρία.

Θαυμαστής του 17χρονου μακελάρη του Βινεντέν
Θαυμαστής του 17χρονου ο οποίος το 2009 είχε σκοτώσει 15 άτομα στο σχολείο του στο Βινεντέν της Στουτγκάρδης φέρεται να ήταν ο 18χρονος δράστης, σύμφωνα με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-tv, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος μεγάλωσε στην Γερμανία, καθώς οι γονείς του ήρθαν από το Ιράν την δεκαετία του ’90, περνούσε πολλές ώρες παίζοντας στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή παιχνίδια που είχαν σχέση με μάχες, ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα και στο σχολείο του.

Οι αρχές γνωστοποίησαν επίσης, ότι ο δράστης λάμβανε ψυχιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη, ενώ ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία πριν από την επίθεση. Δεν είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Στο μεταξύ από την Αστυνομία έχει γίνει γνωστό ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέοι ηλικίας 16-21 ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ