06-03-2021

Ελπίζει στο δημοψήφισμα για αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ ο Ορμπάν

Η Ουγγαρία δεν θα υποχωρήσει από την πολιτική που εφαρμόζει σήμερα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το προγραμματισμένο δημοψήφισμά της σχετικά με τη μετεγκατάσταση προσφύγων βάσει ποσοστώσεων, προκειμένου να πετύχει μια αλλαγή της πολιτικής των Βρυξελλών, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ορμπάν είπε ότι δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία στο τραπέζι για την αποχώρηση της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και το ριζοσπαστικό, ακροδεξιό κόμμα Jobbik τάσσεται πλέον υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, εξήγησε.

“Δεν γνωρίζουμε να υπάρχουν σοβαρές προτάσεις που αμφισβητούν την παρουσία (της Ουγγαρίας) στην ΕΕ. Υπάρχουν όμως σοβαρές προτάσεις να μην υποχωρήσουμε στη μεταναστευτική πολιτική μας και δεν θα υποχωρήσουμε. Αυτά τα δύο πράγματα δεν πρέπει να τα συγχέουμε μεταξύ τους“, είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Ορμπάν εξέφρασε την ελπίδα ότι το δημοψήφισμα στη χώρα του για το σύστημα των ποσοστώσεων θα βοηθήσει να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, αλλά επισήμανε ότι η Βουδαπέστη θα πρέπει να δώσει ακόμη “σοβαρές μάχες” για να πετύχει τον στόχο της.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ