26-02-2021

Απεβίωσε Ρώσος υπαξιωματικός που είχε τραυματιστεί τον Μάιο στο Χαλέπι

Ένας Ρώσος υπαξιωματικός του στρατού, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο Χαλέπι, στις αρχές Μαΐου, απεβίωσε, ανακοίνωσε την Πέμπτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, γεγονός που αυξάνει σε 9 τον επίσημο απολογισμό των στελεχών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο αυτό.

Ο λοχίας Μιχαήλ Σιρακόπαγιας, 35 ετών, είχε τραυματιστεί στις αρχές του Μαΐου όταν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, που συμμετείχαν σε περιπολία για την επιτήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, δέχθηκαν επίθεση, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του που αναμεταδόθηκε από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο στρατιώτης είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο της Μόσχας, όπου υπέκυψε στα τραύματά του την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι γιατροί «έδωσαν μάχη για να σώσουν τη ζωή του» αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τέλος, ο ρωσικός στρατός είχε ανακοινώσει εξάλλου στα τέλη του Οκτωβρίου ότι ένας Ρώσος στρατιώτης που είχε αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, στη βορειοδυτική Συρία, αυτοκτόνησε, κάτι που αμφισβήτησε η οικογένειά του.

Ο Σιρακόπαγιας υπηρετούσε στη Συρία από τον Απρίλιο, βάσει όσων είπε ο πατέρας του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της ανατολικής Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ