03-03-2021

Γαλλία: Σύλληψη υπόπτου για προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος

Ένας νεαρός ηλικίας 22 ετών, που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, συνελήφθη τη Δευτέρα στην Καρκασόν στη νοτιοδυτική Γαλλία και παραμένει υπό κράτηση μέχρι σήμερα, καθώς θεωρείται ύποπτος ότι προετοίμαζε μια «βίαιη ενέργεια» εναντίον Αμερικανών και Ρώσων πολιτών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Ο ύποπτος, που έχει ασπαστεί το Ισλάμ, «μετέβη στην Καρκασόν με στόχο να διαπράξει μια βίαιη ενέργεια, στοχοθετώντας κυρίως Αμερικανούς και Ρώσους πολίτες», σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες επισήμανε από την πλευρά της ότι επρόκειτο για ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον τουριστών.

Ο 22χρονος συνελήφθη ενώ είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι κι ένα σφυρί.

O νεαρός άνδρας κατάγεται από το Λουνέλ, μια μικρή πόλη στη νότια Γαλλία, απ’ όπου περίπου 30 άνθρωποι έχουν φύγει για να πάνε στη Συρία.

Ήταν «γνωστός στις ειδικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες», επιβεβαίωσε μια δικαστική πηγή.

Αυτή η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας έρευνας που ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας του Παρισιού με αντικείμενο τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε σχέση με μια εγκληματική τρομοκρατική επιχείρηση.

Η προσωρινή κράτηση θα μπορούσε να παραταθεί έως 96 ώρες.

Η Καρκασόν αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ