04-03-2021

Εισβολή στη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης και τουλάχιστον 4 νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 90 είναι οι τραυματίες κατά τα επεισόδια που ακολούθησαν όταν διαδηλωτές κατά της διαφθοράς εισέβαλαν χθες στην αυστηρά περιφρουρούμενη Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη.

Οι ιρακινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες, καθώς και δακρυγόνα, για να διαλύσουν τους διαδηλωτές από το φρουρούμενο προάστιο που στεγάζει τα κυβερνητικά κτήρια, το Κοινοβούλιο και τις ξένες πρεσβείες.

Ο απολογισμός, που προέρχεται από τα στοιχεία που εξέδωσαν τα τέσσερα νοσοκομεία που δέχθηκαν τα θύματα και το κεντρικό νεκροτομείο της Βαγδάτης, αφορούν νεκρούς από σφαίρες κι όχι από ασφυξία λόγω δακρυγόνων.

Πρόκειται για τη δεύτερη παραβίαση της Πράσινης Ζώνης σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρχαν και πολλοί υποστηρικτές του ριζοσπάστη Σιίτη Μουσουλμάνου κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ. Μαζί με τους υπολοίπους συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν την αποτυχία της κυβέρνησης να εγκρίνει τα μέτρα κατά της διαφθοράς και να εγγυηθεί την ασφάλεια απέναντι στις βομβιστικές επιθέσεις από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ