27-02-2021

Νιγηρία: Η δεύτερη όμηρος που βρέθηκε φοιτούσε στο Τσιμπόκ, αλλά είχε απαχθεί από το σπίτι της

Η δεύτερη μαθήτρια από το Τσίμποκ που διασώθηκε από τον στρατό της Νιγηρίας την Πέμπτη δεν ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ από το σχολείο τους, όμως οι ισλαμιστές την είχαν αρπάξει από το σπίτι της, σε άγνωστη ημερομηνία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινήματος “Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας” που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους.

Ο Σέσουγκ Ακούμε διευκρίνισε ότι η Σέρα Λούκα φοιτούσε πράγματι στο σχολείο του Τσίμποκ, όχι όμως στην ίδια τάξη με τα κορίτσια που απήχθησαν στις 14 Απριλίου 2014.

“Πήγαινε στην SS1 (στην δευτέρα τάξη του λυκείου) του Τσίμποκ και απήχθη από τους αντάρτες από το σπίτι της στο Μανταγκάλι“, μια πόλη που βρίσκεται στη γειτονική Πολιτεία Ανταμάουα και απέχει 150 χιλιόμετρα από το Τσίμποκ, είπε ο Ακούμε. Οι 219 μαθήτριες που απήχθησαν από το σχολείο φοιτούσαν στην τάξη SS3, δηλαδή ήταν τελειόφοιτες. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε το πότε έγινε η απαγωγή της Σέρα Λούκα.

Η Σέρα Λούκα εντοπίστηκε από τον στρατό την Πέμπτη στην Νταμπόα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σε μια ομάδα 97 γυναικών και παιδιών. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι ήταν μία από τις απαχθείσες μαθήτριες του Τσίμποκ, όμως συγγενείς των κοριτσιών αμφισβήτησαν αυτήν την εκδοχή.

Η επιστροφή οποιουδήποτε πολίτη αποτελεί νίκη για εμάς“, τόνισε από την πλευρά του ο Ακούμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ