25-02-2021

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ εκδόθηκε από το Βέλγιο στη Γαλλία

Στη Γαλλία εκδόθηκε σήμερα από τις αρχές του Βελγίου οι οποίες τον συνέλαβαν και τον κρατούσαν, ο ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμπντεσλάμ ο οποίος είναι ο μόνος επιζών από τους δράστες των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα μεταφέρθηκε αεροπορικώς συνοδεία μελών της GIGN (Ομάδα Επέμβασης της Εθνικής Χωροφυλακής) και θα παρουσιαστεί “εντός της ημέρας” για ανάκριση στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικαστικές αρχές των δύο χωρών.

Ο 26χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στις Βρυξέλλες, αλλά έχει γαλλική υπηκοότητα, συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στο Μόλενμπεκ, κοινότητα της βελγικής πρωτεύουσας στην οποία μεγάλωσε, έπειτα από τέσσερις μήνες που διέφευγε. Ήδη από την επομένη οι γαλλικές αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για να εκδοθεί στη Γαλλία.

Ο Αμπντεσλάμ είναι ύποπτος ότι διαδραμάτισε ρόλο κλειδί τουλάχιστον στην προετοιμασία των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων.

Συνήγορος του Αμπντεσλάμ ήταν μέχρι σήμερα ο Βέλγος δικηγόρος Σβεν Μαρί, ενώ στη Γαλλία θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Λιλουά Φρανκ Μπερτόν, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ η γαλλική τοπική εφημερίδα La Voix du Nord.

“Αδημονεί να δώσει εξηγήσεις, σχεδόν ανυπομονεί να φύγει για το Παρίσι”, είχε εμπιστευτεί ο δικηγόρος στον ιστότοπο της εφημερίδας La Voix du Nord, σημειώνοντας ότι τον βρήκε “πολύ καταβεβλημένο” στη μία και μοναδική συνομιλία που είχε μαζί του.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ