07-03-2021

Στο Ταζ Μαχάλ, 24 χρόνια μετά την Νταϊάνα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ

Το Ταζ Μαχάλ επισκέφθηκε, 24 χρόνια μετά τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Κέιτ.

Με την επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ, το οποίο είχε επισκεφθεί το 1992 η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στη Νότια Ασία.

Οι δυο τους κάθισαν πλάι-πλάι στο ίδιο παγκάκι όπου είχε φωτογραφηθεί η Νταϊάνα. Η Κέιτ φορούσε ένα λευκό φόρεμα με ναυτικά σχέδια, δημιουργία του Ινδοαμερικανού σχεδιαστή Ναΐμ Χαν, ενώ ο Ουίλιαμ αψήφησε τη ζέστη και ντύθηκε με πουκάμισο και ένα μπλέιζερ.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ έκλεισαν έτσι μια περιοδεία κατά την οποία γνωρίστηκαν με ένα άλλο νεαρό βασιλικό ζεύγος, τον βασιλιά και τη βασίλισσα του Μπουτάν, ενώ είδαν από κοντά ελέφαντες και ρινόκερους στο εθνικό πάρκο του Άσαμ.

Η τελευταία στάση τους στο Ταζ Μαχάλ ήταν ιδιαίτερα συγκινητική για τον Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν μόλις 15 ετών όταν σκοτώθηκε η Νταϊάνα σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, το 1997. Συχνά δηλώνει ότι του λείπει η μητέρα του και ότι την σκέφτεται καθημερινά.

Η μοναχική επίσκεψη της Νταϊάνας στο μαυσωλείο του 17ου αιώνα, που έχτισε ο Μογγόλος αυτοκράτορας Σαχ Γιαχάν στη μνήμη της αγαπημένης συζύγου του, κατέληξε να συμβολίζει τον ατυχή γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Το ζευγάρι χώρισε λίγους μήνες αργότερα.

Όταν ρωτήθηκε τι εντύπωση της έκανε το μνημείο, η Δούκισσα του Κέμπριτζ ακούστηκε να λέει: “Είναι πραγματικά εντυπωσιακό”.

Το πριγκιπικό ζεύγος αναχώρησε νωρίτερα υπό βροχή από το διεθνές αεροδρόμιο του Μπουτάν, αφού προηγουμένως επισκέφθηκε ένα βουδιστικό μοναστήρι, σε υψόμετρο 3.000 μέτρων. Το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε το απόγευμα στην Άγκρα της Ινδίας, όπου το θερμόμετρο έδειχνε 41 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ