09-03-2021

“Τρύπησε” (;) το Ευρωκοινοβούλιο ο ISIS

Προπαγανδιστικά cd των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν στην κατοχή δύο οδηγών, οι οποίοι άνηκαν σε ιδιωτική εταιρεία, που συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, οι δύο οδηγοί- ένας στις Βρυξέλλες και ένας στο Στρασβούργο- έχουν, ήδη, απολυθεί, ενώ η βελγική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για την υπόθεση, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ωστόσο, ν’ αρνείται  να σχολιάσει προς το παρόν το παραμικρό.

Όπως έχει αποφασιστεί, πάντως, το Ευρωκοινοβούλιο δεν θα συνεργάζεται από δω και στο εξής με ιδιωτικές εταιρείες οδηγών, αλλά θα χρησιμοποιεί μόνο οδηγούς που προσλαμβάνονται απευθείας από τις Βρυξέλλες. Το έξτρα κόστος της απόφασης υπολογίζεται σε 3,7 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του «Spiegel» αυτή τη στιγμή 65 οδηγοί ιδιωτικών εταιρειών εργάζονται στις Βρυξέλλες για την εξυπηρέτηση των 751 Ευρωβουλευτών και 85 στο Στρασβούργο, ενώ 23 οδηγοί έχουν προσληφθεί άμεσα από το Ευρωκοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ