20-02-2021

Ο ΥπΕξ της Αυστρίας βλέπει «απαράδεκτη βία από πρόσφυγες σε δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ»

Ως «απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, τα «περιστατικά βίας» από τη μεριά μεταναστών κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ (ο Αυστριακός υπουργός έδωσε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «MIA».

«Τα περιστατικά, κατά τα οποία σημειώνεται άσκηση βίας κατά των μακεδονικών [σ.σ. όπως αναφέρεται στη συνέντευξη στο ΜΙΑ] δυνάμεων ασφαλείας, είναι εντελώς απαράδεκτα.

Αντιμετωπίζουμε μία παράλογη κατάσταση, όπου οι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν βία για να εισέλθουν από χώρα-μέλος της ΕΕ σε χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Πρέπει να αποστείλουμε σαφές μήνυμα ότι η πολιτική της ροής παράνομων μεταναστών μέσω των Δυτικών Βαλκανίων έχει λήξει» ανέφερε ο κ. Κουρτς.

«Δεν είναι δυνατόν οι παράνομοι μετανάστες να επιλέγουν σε ποια χώρα θα ζητήσουν άσυλο. Η ΕΕ και η Αυστρία στηρίζουν την Ελλάδα στη διασφάλιση της βασικής μέριμνας για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και εμείς βοηθάμε τη “Μακεδονία” να προστατέψει τα σύνορά της» πρόσθεσε ο κ. Κουρτς.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ