13-05-2021

Ιταλός εισαγγελέας προειδοποιεί για στρατολογήσεις ανηλίκων φυλακισμένων από το ISIS

«Πεντακόσιoι ανήλικοι μουσουλμάνοι που βρίσκονται έγκλειστοι στις ιταλικές φυλακές κινδυνεύουν να στρατολογηθούν από την ισλαμική τρομοκρατία», δήλωσε ο εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας και της τρομοκρατίας Φράνκο Ρομπέρτι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

«Πρόκειται για νέους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και για τον λόγο αυτό μπορούν εύκολα να έρθουν σε επαφή με ιστότοπους που διαφημίζουν και κηρύττουν τον ισλαμικό ιερό πόλεμο», πρόσθεσε ο Ρομπέρτι.

Κατά την άποψη του εισαγγελέα, αν στην Ιταλία δεν ξεκινήσει μια προσεκτική κοινωνική πρόληψη, σε πέντε ή δέκα χρόνια η χώρα θα βρεθεί στην ίδια θέση με τις Βρυξέλλες ή με τις υποβαθμισμένες συνοικίες του Παρισιού. Ο εθνικός εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας στην Ιταλία εκτιμά επίσης ότι «ήδη σήμερα, ο αριθμός των ξένων μαχητών που μεταβαίνουν από την Ιταλία στην Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες είναι συνολικά μεγαλύτερος από αυτόν που έχει δημοσιοποιηθεί έως τώρα επίσημα».

Ο Φράνκο Ρομπέρτι, τέλος, θεωρεί ότι η τζιχαντιστική οργάνωση Isis αποτελεί την Φράνκο Ρομπέρτι της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος από την στιγμή που «είναι μια μαφιόζικη πραγματικότητα, η οποία ελέγχει διάφορες περιοχές με διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο πετρελαίου και αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και απαγωγές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ