13-04-2021

Όταν νεοναζί στην Ουκρανία επιτίθενται σε ηλικιωμένους κομμουνιστές και «τα βρίσκουν σκούρα» (video)

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι ουκρανοί νεοναζί, όταν αποφάσισαν να επιτεθούν και να διαλύσουν συγκέντρωση κομμουνιστικών και γενικότερα αριστερών οργανώσεων στις 17 Μαρτίου, στην οποία ως επί το πλείστον συμμετείχαν ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Στη συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 17 Μάρτη του 1991 για την διατήρηση ή μη της ΕΣΣΔ, η ομάδα των νοσταλγών του Χίτλερ, με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, κάτι που απ’ ό,τι φάνηκε… μάλλον ήταν μοιραίο λάθος.

Οι ηλικιωμένοι -η γενιά δηλαδή που πολέμησε ενάντια στη ναζιστική βαρβαρότητα- ήταν αποφασισμένοι και εξοπλισμένοι να αντιμετωπίσουν τους τραμπούκους και έτσι με σπρέι και μαγκούρες, αλλά κυρίως με σθένος και απίστευτη για την ηλικία τους πυγμή, έτρεψαν σε φυγή τους θρασύδειλους νεοναζί, φωνάζοντας παράλληλα «φασίστες-φασίστες».

Υπενθυμίζεται ότι το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου έχει αναγνωρίσει και νομιμοποιήσει τους ναζί και έχει απαγορεύσει τα κομμουνιστικά σύμβολα.

https://www.youtube.com/watch?v=ugiMtE0mn-k

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ