12-04-2021

Διαδήλωση με συλλήψεις στην Κούβα, λίγο πριν την επίσκεψη Ομπάμα

Την αντίθεσή τους στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της Κούβας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στο νησί, εξέφρασαν δεκάδες ακτιβιστές, οι οποίοι διαδήλωσαν στην Αβάνα, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα στη χώρα.

Όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, οι ακτιβιστές ανήκουν στο κίνημα αντιφρονούντων “Κυρίες στα Λευκά”, που αρχικά ιδρύθηκε από συζύγους πρώην πολιτικών κρατουμένων. Οι ακτιβιστές διαδήλωσαν κοντά σε μια εκκλησία της Αβάνας με τη συνοδεία υποστηρικτών του κινήματος και αίτημα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αρχές της νήσου. Όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά τη λήξη της πορεία τους.

Στο μεταξύ το αεροσκάφος του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους απογειώθηκε από τις ΗΠΑ με κατεύθυνση την Αβάνα όπου ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει μια ιστορική επίσκεψη διάρκειας τριών ημερών, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ταξιδεύει μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας από την αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσιγκτον. Η προσγείωση στο αεροδρόμιο Jose Marti στην Αβάνα αναμένεται λίγο πριν από τις 23.00 ώρα Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ