12-04-2021

Σίχοφερ: Η Μέρκελ εγκαταλείπει την πολιτική της ευπρόσδεκτης αποδοχής των προσφύγων

Μετατόπιση από την αρχική θέση περί ευπρόσδεκτης αποδοχής των προσφύγων στη Γερμανία, επιχειρεί η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον ηγέτη των Βαυαρών πολιτικών συμμάχων της κυβέρνησης, Χορστ Σίχοφερ.

Όπως αναφέρεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Bild am Sonntag”, η Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας στους πρόσφυγες το περσινό καλοκαίρι, ενώ κατά την περίοδο εκείνη, οι γερμανοί πολίτες καλοδέχονταν τους πρόσφυγες στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, αλλά καθώς οι διαθέσεις γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα σταδιακά άλλαξαν, η ίδια έχει επισημάνει ότι ο αριθμός των προσφύγων που τελικά θα δεχτεί η Γερμανία, πρέπει να μειωθεί.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την πολιτική της, ακόμη κι αν δεν το παραδέχεται,” δήλωσε ο Χορστ Σίχοφερ, ηγέτης της Χριστιανικής Σοσιαλιστικής Ένωσης (CSU), το αδελφό βαυαρικό κόμμα στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Bild am Sonntag.”

‘Έχει υπάρξει μία σταδιακή υποχώρηση από την κουλτούρα της υποδοχής άνευ όρων. Παρά τις εικόνες στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, κανένας γερμανός πολιτικός δε λέει σήμερα, τα σύνορα είναι ανοιχτά, φέρτε τους όλους στη Γερμανία,” τόνισε ο Σίχοφερ.

Περίπου 1,1 εκατ. Πρόσφυγες ήρθαν στη Γερμανία το 2015. Ο Σίχοφερ προτείνει ότι η χώρα του πρέπει να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων που δέχεται στους 200.000 πρόσφυγες ετησίως. Την πρόταση αυτή, απορρίπτει η Μέρκελ που υποστηρίζει την εξεύρεση ευρωπαϊκής λύσης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ