22-04-2021

Αποζημίωση 20.000 δολαρίων για κάθε επιβάτη της τραγωδίας ανακοίνωσε η Flydubai

Αποζημίωση ύψους 20.000 δολαρίων για κάθε επιβάτη θα καταβάλει στους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Ροστόφ η εταιρεία Flydubai, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Το Boeing 737 της εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιχειρούσε προσγείωση, για δεύτερη φορά, στο ρωσικό αεροδρόμιο, εν μέσω κακοκαιρίας, όταν συνετρίβη τα ξημερώματα του Σαββάτου. Νωρίτερα, το αεροσκάφος έκανε 2 ώρες κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο, μετά από την πρώτη προσπάθεια να προσγειωθεί, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της κακής ορατότητας. Και οι 62 που επέβαιναν σε αυτό βρήκαν τραγικό θάνατο.

«Προτεραιότητά μας είναι να αναγνωρίσουμε και να επικοινωνήσουμε με τις οικογένειες των θυμάτων και να παράσχουμε άμεση υποστήριξη σε αυτούς που επηρεάστηκαν», ανέφερε η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Νωρίτερα, τα ρωσικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα λάβουν περίπου 15.000 δολάρια από τη Μόσχα.

Η Κυριακή είναι ημέρα πένθους για την περιοχή του Ροστόφ, με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, ενώ έξω από το αεροδρόμιο θα γίνει τελετή στη μνήμη των θυμάτων, παρουσία του υπουργού Μεταφορών της Ρωσίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ