17-04-2021

Συναντήθηκαν Φιντέλ Κάστρο και Νίκολας Μαδούρο

Στην κατοικία του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, μετέβη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, με τους δύο άνδρες να έχουν το Σάββατο συνάντηση και εγκάρδιες συνομιλίες.

«Είχαμε μια συζήτηση με τον “κομαντάντε” Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος είναι όπως πάντα γεμάτος αισιοδοξία και μια μοναδική δύναμη», δήλωσε ο Μαδούρο στο αεροδρόμιο της Αβάνας, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κούβα.

Ο Μαδούρο έδειξε στους δημοσιογράφους μία από τις φωτογραφίες της συνάντησής του με τον Κάστρο οι οποίες, όπως είπε, «θα δημοσιοποιηθούν ασφαλώς σύντομα».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναχώρησε από την Κούβα λίγες ώρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται στη χώρα για μια ιστορικής σημασίας τριήμερη επίσκεψη.

Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος ήταν επισήμως ο πρόεδρος της Κούβας από το 1976 έως το 2008 και στις 13 Αυγούστου θα κλείσει τα 90, παραχώρησε την εξουσία στον αδελφό του, τον Ραούλ, το 2006 λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Έκτοτε υποδέχεται προσωπικότητες στην κατοικία του και συγγράφει άρθρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ