23-04-2021

“Κανένα στοιχείο περί στοχοποίησης Ισραηλινών”, επιβεβαιώνει ο Νετανιάχου

Τη μη ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την στοχοποίηση ισραηλινών πολιτών στη σημερινή βομβιστική επίθεση της Κωνσταντινούπολης, παρά το ότι τρεις από τους νεκρούς είναι Ισραηλινοί υπήκοοι, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι αυτή η επίθεση είχε ως στόχο Ισραηλινούς» επισήμανε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ, στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου είναι επίσης επικεφαλής.

O επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης ανακοίνωσε επιπλέον ότι το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας θα εκδώσει αύριο αυστηρότερες συστάσεις και οδηγίες προς τους Ισραηλινούς που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «όμως βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές».

Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντόρε Γκολντ, αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ για να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη αύριο, όπως γνωστοποίησε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, η οργάνωση Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA) ναύλωσε δύο αεροσκάφη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη με στόχο τον επαναπατρισμό των Ισραηλινών πολιτών που τραυματίστηκαν στην επίθεση, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης στην Ιερουσαλήμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ