11-04-2021

“‘Εσβησε” ο πλανήτης για μια ώρα!

Στο σκοτάδι βυθίστηκε ολόκληρος ο πλανήτης απόψε, 19 Μαρτίου, για μία ώρα, από τις 20:30 (ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο της κινητοποίησης «Η Ώρα της Γης».

Οι πόλεις στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας ήταν οι πρώτες που έκλεισαν τα φώτα, με αφορμή το «Hour of Earth», μια πρωτοβουλία, η οποία έχει καθιερωθεί, ώστε να δοθεί έμφαση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Η Όπερα του Σίδνεϊ, που συνήθως κλέβει τις εντυπώσεις με το λαμπερό της φωτισμό, βυθίσθηκε στο σκοτάδι, όπως και η θρυλική γέφυρα της πόλης, αλλά και δεκάδες ακόμη κτήρια και μνημεία σε πόλεις της Αυστραλίας.

Στην «Ώρα της Γης» συμμετείχαν περισσότερες από 150 χώρες και περισσότερα από 350 εμβληματικά κτήρια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Πύργος του Άιφελ, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Taipei 101.

Στις 20:30 ακριβώς και για μία ώρα, μνημεία και αξιοθέατα σε όλο τον πλανήτη έσβησαν τα φώτα, ενώ το ίδιο αναμενόταν να κάνουν και πολλά σπίτια και διαμερίσματα, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στην «Ώρα της Γης» συμμετείχε και η Ελλάδα, με το συμβολικό σβήσιμο του φωτισμού του Παρθενώνα στις 20:30 για μία ώρα. To φετινό θέμα αφορούσε «Μέρη που Αγαπάμε», όπως παραλίες, δάση, κοραλλιογενείς υφάλους, χιονισμένες βουνοκορφές και ποταμούς, που κινδυνεύουν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ