15-04-2021

Συνεργάζεται ο Αμπντεσλάμ, αλλά αρνείται την έκδοσή του στη Γαλλία

Την πρόθεση του πελάτη του να συνεργαστεί με την αστυνομία, αλλά και την άρνησή του να εκδοθεί στη Γαλλία, γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, υπόπτου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

«Συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Η Γαλλία ζητάει την έκδοσή του. Μπορώ να σας πω ότι θ’ αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία»  δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος του, Σβεν Μέρι. Ο σύλληψη του Αμπντεσλάμ, έγινε μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών, χθες, στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, η Interpol ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της να ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορά τους, καθώς η σύλληψη του Αμπντεσλάμ, μπορεί να ωθήσει τους συνεργούς του, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

«Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί η έρευνα μας, ο οποιοσδήποτε που σχετίζεται με τον Αμπντεσλάμ θα σκεφτεί ότι το μέρος που κρύβεται μπορεί ν’ αποκαλυφθεί. Έτσι, θα θελήσει να διαφύγει προκειμένου να μη συλληφθεί» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς αστυνομικού οργανισμού, Γιούργκεν Στοκ.

«Είναι σημαντικό τώρα οι ευρωπαϊκές χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται και να κάνουν λεπτομερείς ελέγχους για υπόπτους, αλλά και για τη συλλογή πληροφοριών, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια διαφυγής, μέσω του δικτύου συνεργατών που υπάρχει» τόνισε ο Στοκ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ